Μελιτζάνες παπουτσάκια

Μελιτζάνες παπουτσάκια Μελιτζάνες παπουτσάκια
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4 μελιτζάνες
  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 ντομάτες πολτοποιημένες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • μπεσαμέλ
  • λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από τα κοτσάνια, τις κόβουμε κατά μήκος στα δύο και τις αφήνουμε σε αλατόνερο να ξεπικρίσουν. 
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι χωρίς να πάρει χρώμα, ρίχνουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε για λίγο. 
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει. 
  4. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει πολύ λίγη σάλτσα. 
  5. Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν λίγο ή τις ψήνουμε στο φούρνο ραντίζοντάς τες με λίγο λάδι. 
  6. Στη συνέχεια σε ταψί, τις γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά, απλώνουμε λίγη μπεσαμέλ και τις πασπαλίζουμε με λίγο κασέρι. 
  7. Προσθέτουμε στο ταψί λίγο νερό και ψήνουμε στο φούρνο στους 180-200°C μέχρι να ροδίσουν.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε