0
ΑΤΟΜΑ
30'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- Μικρές τρυφερές μελιτζάνες
- λίγα κρεμμύδια
- λίγο σκόρδο
- πράσινη ή κόκκινη πιπεριά
- ελαιόλαδο
- ξύδι
- αλάτι
- κλώνοι άπό σέλινο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από το κοτσάνι και λίγο από τη φλούδα και χαράζουμε σέ δύο-τρία μέρη. Βράζουμε το ανάλογο ξύδι (αν είναι δυνατό αραιώνουμε με λίγο νερό), ρίχνουμε τις μελιτζάνες να βράσουν για πέντε-έξι λεπτά και στραγγίζουμε αμέσως. 'Αλατίζουμε τα υπόλοιπα υλικά και γεμίζουμε μ' αυτά τις μελιτζάνες. Τυλίγουμε με τα κλωνάρια του σέλινου τα όποια έχουμε ζεματίσει στο ξύδι. Δένουμε καλά, τοποθετούμε σέ πήλινο βάζο και ρίχνουμε λάδι μέχρι να καλυφθούν οι μελιτζάνες. Σκεπάζουμε, τις αφήνουμε για δέκα-δεκαπέντε μέρες, όποτε είναι έτοιμες.