Μελιτζάνες και λάχανο στο τηγάνι

Μελιτζάνες και λάχανο στο τηγάνι Μελιτζάνες και λάχανο στο τηγάνι
4 ΑΤΟΜΑ
10' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 κουταλιές λάδι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
  • 2 μεσαίες μελιτζάνες φλάσκες, σε τριγωνικά κομμάτια
  • 2 κουταλάκια σάλτσα σόγιας
  • 1/4 κινέζικο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές χυμό λάιμ
  • 2 κουταλάκια σάλτσα ψαριού (προαιρετικό)
  • 1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Βάλτε το λάδι να κάψει οε γουόκ ή μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε τα κρεμμύδια και σκόρδα κι ανακατέψτε τα 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά.Προσθέστε τη ζάχαρη και τις μελιτζάνες και τηγανιστέ τις 3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.Προσθέστε σάλτσα σόγιας, το λάχανο και χυμό λάιμ. Ανακατέψτε, σκεπάστε το γουόκ, ψήστε το λάχανο στον ατμό 1/2 λεπτό να μαραθεί. Προσθέστε σάλτσα ψαριού, ανακατέψτε.

Σερβίρετε αμέσως με καυτερή πιπεριά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε