Μελιτζάνες ιμάμ

Μελιτζάνες ιμάμ Μελιτζάνες ιμάμ
6 ΑΤΟΜΑ
30' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
30' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 6 μελιτζάνες μακρόστενες, δίχως σπόρους και με άσπρη ψίχα
  • 6 μέτρια κρεμμύδια
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 μεγάλες ντομάτες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ποτ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση

Για να καθαρίσουμε τις μελιτζάνες, πρώτα κόβουμε το κοτσάνι τους κωνικά, αφήνοντάς το 3-4 εκ. Τις ξεφλουδίζουμε με το μαχαίρι ραβδωτά, αφαιρώντας κάθετα λωρίδες από τη φλούδα ανά 3 εκ. Τις χαράζουμε κατά μήκος. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε καυτό λάδι. Ροδίζουμε τα κρεμμύδια με μισό ποτήρι λάδι. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και μισό ποτήρι νερό. Βράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.

Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και τις γεμίζουμε στο σημείο της σχισμής με το μείγμα της ντομάτας. Γαρνίρουμε από πάνω με ροδέλες ντομάτας. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και μισό ποτήρι λάδι. Ψήνουμε τις μελιτζάνες ιμάμ σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν χρώμα οι ροδέλες της ντομάτας.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε