Μελιτζάνες γιαχνί

Μελιτζάνες γιαχνί Μελιτζάνες γιαχνί
4 ΑΤΟΜΑ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 750 γρ. ντομάτες ώριμες ή 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλύντε τις μελιτζάνες, καθαρίστε και κόψτε τις σε κομμάτια ή σε φέτες. Ψήστε τις στο γκρίλ του φούρνου, περνώντας τις με το πινέλο με λίγο λάδι, μέχρι να ροδίσουν. Βάλτε το λάδι σε ένα τηγάνι, ρίξτε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και αφήστε τα να σοταριστούν ελαφρά. Προσθέστε τις ντομάτες ψιλοκομμένες , τη ζάχαρη, λίγο νερό και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά να βράσουν για 10 λεπτά. Βάλτε τις μελιτζάνες σε μία κατσαρόλα σε στρώσεις εναλλάξ με τη σάλτσα. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και 1 ποτήρι νερό. Βάλτε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με το λάδι του μόνο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε