Μελιτζάνες γεμιστές τουρσί

Μελιτζάνες γεμιστές τουρσί Μελιτζάνες γεμιστές τουρσί
20 ΑΤΟΜΑ
1:00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Καππαδοκία

Συστατικά

  • 20 μέτριες μελιτζάνες
  • 20 κλωνάρια σέλινου
  • 1 μικρό άσπρο λάχανο κομμένο
  • 3 καρότα ψιλά φετάκια
  • τα φύλλα του σέλινου
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 4-5 πιπερίτσες καυτερές
  • 4 άγουρες πράσινες ντομάτες
  • ξιδι και αρμη, απο 3 lt το καθενα

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσετε και πλύνετε τις μελιτζάνες, τις ρίχνετε σε νερό που βράζει να πάρουν λίγες βράσεις. Τις βγάζετε με την τρυπητή κουτάλα και τις χαράζετε κατά μήκος, τις αραδιάζετε πάνω σε επίπεδο, τοποθετείτε από πάνω μια σανίδα και πιέζετε με βάρος. Τις αφήνετε έτσι 1 νύχτα ή 12-15 ώρες για να βγάλουν την πικρίλα τους.

Ετοιμάζετε τη γέμιση, που είναι ωμή. Ζεματάτε τα κλωνάρια του σέλινου για να γίνουν εύκαμπτα και να μπορέσετε να δέσετε τις μελιτζάνες. Για τη γέμιση θα κόψετε ψιλά το λάχανο, καρότο, φύλλα σέλινου, σκόρδο ξερό, καυτερή πιπεριά και τις άγουρες ντομάτες.

Ανακατεύετε καλά το μείγμα και γεμίζετε το άνοιγμα της μελιτζάνας εκεί που τη χαράξατε. Δένετε κάθε μελιτζάνα με τα ζεματισμένα κλωνάρια σέλινου.

Αραδιάζετε τις γεμισμένες μελιτζάνες σε πήλινο ή γυάλινο σκεύος ή σε πλαστικό, και το σκεπάζετε με ξίδι και άρμη. Πρέπει το υγρό να είναι αρκετά πάνω από τις μελιτζάνες. Βάλτε και ένα βάρος να τις κρατάει μέσα στο υγρό για να μη χαλάσουν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε