Μελιτζάνες γεμιστές τας κεμπάπ

Μελιτζάνες γεμιστές τας κεμπάπ Μελιτζάνες γεμιστές τας κεμπάπ
8 ΑΤΟΜΑ
2:00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
30' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 8 μελιτζάνες φλάσκες μικρές
  • 1 κιλό κρέας αρνάκι ή μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες πολτοποιημένες
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:

  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1/2 λίτρο γάλα 
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

Ψήνουμε ολόκληρες τις μελιτζάνες στο φούρνο στους 180°C-200°C.

Για το κεμπάμπ:

Σοτάρουμε το κρέας και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ντομάτα, το μπαχάρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν με κλειστό καπάκι.

Για την μπεσαμέλ:

Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ καλά. Ρίχνουμε στη συνέχεια λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας δυνατά με σύρμα (fouet) να μην σβολιάσει. Μόλις αρχίσει να πήζει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά χτυπημένα, και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ανοίγουμε τις ψημένες μελιτζάνες στη μέση και τις τοποθετούμε σε ταψί. Τις γεμίζουμε με λίγο κεμπάπ, στρώνουμε από πάνω λίγη μπεσαμέλ και τρίβουμε από πάνω λίγο τυρί. Τις ψήνουμε στους 180οC μέχρι να ροδίσει η κρέμα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε