Μελιτζάνες γεμιστές στη κατσαρόλα

Μελιτζάνες γεμιστές στη κατσαρόλα Μελιτζάνες γεμιστές στη κατσαρόλα
4 ΑΤΟΜΑ
30' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
45' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 1 φλιτζάνι τον τσαγιού ρύζι γλασέ
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 ντομάτες, μαϊντανός
  • 1 κύβος, αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κοφτή κουταλιά του τσαγιού ζάχαρη
  • 3/4 τον φλιτζανιού μυζήθρα τριμμένη ή μείγμα τυριών
  • 1,5 φλιτζάνι τον τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες, κόβουμε το κοτσάνι μαζί με ένα τμήμα της κορυφής τους και το κρατάμε για να τις σκεπάσουμε στο τέλος. Αδειάζουμε τις μελιτζάνες από την ψίχα τους, την οποία επίσης κρατάμε στην άκρη, τις τρυπάμε σε αρκετά σημεία, τις πασπαλίζουμε εσωτερικά με ένα μείγμα από αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη (σε ίσα μέρη) και τις τοποθετούμε όρθιες σε μια κατσαρόλα.

Ψιλοκόβουμε (ή περνάμε από μπλέντερ) τη μισή περίπου ποσότητα της ψίχας της μελιτζάνας αφοΰ της αφαιρέσουμε τα σπόρια (την υπόλοιπη την πετάμε). Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας 2-3 φορές. Προσθέτουμε το εσωτερικό της μελιτζάνας, τον κύβο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό αν χρειάζεται. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε με το μείγμα αυτό τις μελιτζάνες, τις σκεπάζουμε με το καπάκι τους, προσθέτουμε στην κατσαρόλα ζωμό με νερό, 2 ντομάτες πολτοποιημένες, λάδι και τις αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε