Μελιτζανάκι γεμιστό τουρσί

Μελιτζανάκι γεμιστό τουρσί Μελιτζανάκι γεμιστό τουρσί
8 ΑΤΟΜΑ
30' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 κιλά μικρά μελιτζανάκια
  • 1/2 λάχανο μέτρια κομμένο
  • 4 καρότα τριμμένα
  • 1 ματσάκι σέλινο (τα φύλλα ψιλοκομμένα)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 3 πιπεριές καυτερές (προαιρετικά)
  • 1/2 κιλό ξύδι
  • 1 φλιτζάνι αλάτι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ζεματίζουμε τα μελιτζανάκια ολόκληρα πολύ λίγο και τα στραγγίζουμε καλά. Αφαιρούμε το κοτσάνι και χαράσσουμε τα μελιτζανάκια κάθετα. Σε ένα σκεύος προσθέτουμε τα φύλλα από το σέλινο, κρατώντας στην άκρη τα κλωνάρια του, το μαϊντανό, τα καρότα, τις πιπεριές, το σκόρδο και το λάχανο. Προσθέτουμε αλάτι, λάδι και αρκετό ξύδι και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε για 2 ώρες περίπου. Με το μείγμα, γεμίζουμε τα μελιτζανάκια ενώ γύρω γύρω τα τυλίγουμε με τα κλωνάρια του σέλινου. Τα βάζουμε σε δοχείο και τα σκεπάζουμε προσθέτοντας νερό και αλάτι ανακατεμένα καλά και ξύδι. Τα διατηρούμε σε δροσερό μέρος για 5 μέρες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε