Μελαχρινό

Μελαχρινό Μελαχρινό
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Αμαλιάδα

Συστατικά

  • 320 ml πετιμέζι
  • 320 ml νερό
  • 240 ml λάδι
  • 1/2 κοφτή κουταλιά σόδα
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 1/3 κουταλιάς γαρίφαλο
  • 250 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κιλό περίπου αλεύρι σκληρό

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από τα καρύδια και το αλεύρι σε μια λεκάνη και τα ανακατεύετε με κουτάλα μέχρι να ενωθούν. Μετά ρίχνετε το αλεύρι λίγο λίγο και ανακατεύετε ζωηρά χωρίς διακοπή για να μην κάμει χοντράδια. Όταν γίνει μέτριος χυλός, δηλαδή σαν μέλι πηχτός, είναι έτοιμο. Προσθέτετε και τα καρύδια αλευρωμένα και ανακατεύετε να απλωθούν ομοιόμορφα στο μείγμα.

Το αδειάζετε σε καλά λαδωμένο ταψί 36 Νο και το ψήνετε αμέσως σε φούρνο 200οC μέχρι να στερεοποιηθεί, δηλαδή γύρω στη 1 ώρα, ανάλογα με το φούρνο.

Βάζετε την κάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο· αν βγαίνει καθαρή, είναι έτοιμο. Το κόβετε όταν κρυώσει.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε