Μεξικάνικα λαχανικά

Μεξικάνικα λαχανικά Μεξικάνικα λαχανικά
4 ΑΤΟΜΑ
30' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
45' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Vegeterian

Συστατικά

  • 1 1/3 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι πολέντα (καλαμποκάλευρο)
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
  • 3 μεσαίες ντομάτες
  • 6 πολύ μικρές πράσινες κολοκύθες
  • 6 πολύ μικρές κίτρινες κολοκύθες
  • 1 φρέσκο καλαμπόκι
  • 1 κουταλιά λάδι
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο φέτες
  • 1 κουταλιά τριμμένο κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
  • 2 κουταλιές χοντροκομμένο φρέσκο κόλιαντρο (προαιρετικό)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Με πινέλο, αλείψτε λάδι μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ. με έλασμα.

Για την πολέντα:

Βάλτε το ζωμό και νερό σε κατσαρόλα κι αφήστε να πάρουν βράση. Προσθέστε το καλαμποκάλευρο κι ανακατέψτε συνέχεια 10 λεπτά να πήξει. (Ανακατέψτε όση ώρα πρέπει αλλιώς η πολέντα δεν θα είναι λεία. Κατεβάστε απ' τη φωτιά κι ανακατέψτε μέσα την παρμεζάνα. Απλώστε το μείγμα στη φόρμα, στρώστε την επιφάνεια. Βάλτε το 2 ώρες στο ψυγείο. Βγάλτε το απ' τη φόρμα, κόψτε το σε 6 τριγωνικά κομμάτια. Αλείψτε τη μια πλευρά λάδι με πινέλο, ψήστε τη σε προθερμασμένο γκριλ 5 λεπτά να ροδίσουν οι άκρες. Επαναλάβετε με την άλλη πλευρά.Κόψτε τις πιπεριές σε τετράγωνα, χοντροκόψτε τις ντομάτες, κόψτε τις κολοκύθες στα τέσσερα και κόψτε το καλαμπόκι σε φέτες 2 εκ. και μετά στα τέσσερα. Ζεστάνετε το λάδι σε μεγάλο σκεύος. Ψήστε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά 5 λεπτά να μαραθεί. Ανακατέψτε μέσα κύμινο και τσίλι σκόνη, ψήστε 1 λεπτό. Προσθέστε τα λαχανικά. Αφήστε να πάρουν βράση, χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράστε τα, σκεπασμένα, σε χαμηλή φωτιά 30 λεπτά να μαλακώσουν, ανακατεύοντας πότε-πότε. Ανακατέψτε μέσα κόλιαντρο, αν θέλετε αλατοπιπερώστε.

Σερβίρετε με τα τριγωνικά κομμάτια πολέντας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε