6
ΑΤΟΜΑ
30'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
30'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1,5 κιλό μελιτζάνες ή 2 φλιτζάνια πολτό μελιτζάνας
- 2 αυγά
- 1,5 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού μουσκεμένη
- 150 γρ. τυρί τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας κοφτή μπέικιν πάουντερ
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 κρεμμύδι ξερό μικρό
- λίγη τριμμένη φρυγανιά
- ασπράδια αυγού για το πανάρισμα
Εκτέλεση
Διαλέξτε μεγάλες μελιτζάνες με ψαχνό, πλύντε τις, τρυπήστε τις με το πιρούνι σε δύο τρία σημεία και ψήστε τις στο φούρνο. Βγάλτε τις, αφήστε τις λίγο να κρυώσουν, καθαρίστε τη φλούδα τους και κάντε τις πολτό, αφαιρώντας τα πολλά σπόρια και στραγγίζοντας καλά το ψαχνό τους. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώστε τα πολύ καλά. Αφήστε τα για ένα τέταρτο και μετά πλάστε με το μίγμα αυτό κροκέτες σε σχήμα κυλίνδρου ή στρογγυλές, βουτήξτε τις μία μία στο ασπράδι που έχετε ελαφρά χτυπήσει με λίγο νερό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίστε σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές και μετά βάλτε επάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Σερβίρονται ζεστές.