Συστατικά
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλιτζανιού βούτυρο
- 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 2 κουταλιές μέλι
- 1 1/4 φλιτζανιού αμύγδαλα φιλέ
- 6 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι τζίντζερ, τριμμένο
- 1/3 φλιτζανιού πορτοκάλι γλασέ σε κύβους
- 1/3 φλιτζάνι τζίντζερ γλασέ σε κύβους ή άλλο φρούτο γλασέ
- 60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
Για την επικάλυψη:
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα πολυτελείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 150 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε ελαφρώς δύο μεγάλες λαμαρίνες. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε την κρέμα, το βούτυρο, την ζάχαρη, το μέλι και αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το αλεύρι και το τριμμένο τζίντζερ, τα φρούτα γλασέ, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μικρές κουταλιές από το μείγμα στις λαμαρίνες σε απόσταση τουλάχιστον 8 εκ. και στρώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού κάθε ποσότητα ώστε να γίνει αρκετά λεπτή. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά ώσπου τα μπισκότα να χρυσίσουν και να φαίνονται αφράτα. Αν δεν είναι καλά ψημένα, θα κολλάνε αλλά, κι αν παραψηθούν, θα καούν. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Αν θέλουμε ομοιόμορφες τις άκρες τους, χρησιμοποιούμε μια κουπ-πατ 8 εκ. όσο είναι ακόμα στο ταψί. Αφήνουμε τα μπισκότα στο ταψί για 10 λεπτά και με μεταλλική σπάτουλα τα μεταφέρουμε προσεκτικά σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Για την επικάλυψη:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Βάζουμε τη λευκή σοκολάτα σε άλλο μπολ και τη λιώνουμε κατά τον ίδιο τρόπο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε λίγο ώσπου να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Με μεταλλικό μαχαίρι αλείφουμε τις μισές φλορεντίν με την κουβερτούρα και τις άλλες μισές με τη λευκή σοκολάτα. Τις τοποθετούμε σε σχάρα με την αλειμμένη όψη προς τα πάνω και τις βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά, ώστε να στερεοποιηθεί η επάλειψη.