Μαχαλεμπί

Μαχαλεμπί Μαχαλεμπί
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Κύπρος

Συστατικά

Για τη παρασκευή της κρέμας:

  • 1 1/2 lt νερό
  • 6 γεμάτες κουταλιές νισέστε
  • 3 κουταλιές ροδόσταμο
  • 5 κουταλιές νερό κρύο

Για την επικάλυψη:

  • ζάχαρη (όσοθέλετε)
  • ροδόσταμο ελάχιστο
  • παγάκια
  • παγωμένο νερό

Εκτέλεση

Από το 1 1/2 lt νερό κρατάτε ένα ποτήρι και το υπόλοιπο το βάζετε σε κατσαρολάκι να βράσει. Σ' αυτό το νερό που κρατήσατε διαλύετε τον νισεστέ.

Μόλις το νερό στην κατσαρόλα ζεσταθεί, προσθέτετε τον διαλυμένο νισεστέ και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει η κρέμα, δηλαδή να κάμει φουσκάλες και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα πλάγια της κατσαρόλας. Τότε προσθέτετε το ροδόσταμο και το κρύο νερό για να γυαλίσει.

Ανακατεύετε και μοιράζετε την κρέμα σε 6 μπολάκια ρηχά και απλωτά, που τα έχετε προηγουμένως βρέξει με κρύο νερό.

Αφήνετε την κρεμούλα να κρυώσει για 2-3 ώρες περίπου. Μετά, παίρνετε μια λεκάνη, βάζετε μέσα παγωμένο νερό και παγάκια, παίρνετε ένα ένα τα μπολ, τα γυρίζετε να πέσει η κρέμα στην παλάμη σας και τη βάζετε στη λεκάνη, μέσα στο νερό.

Βάζετε και τις άλλες, τη μια πάνω στην άλλη. Το νερό, εκτός του ότι θα τις διατηρήσει παγωμένες, θα τις κρατήσει να μη σκάσουν.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, θα πάρετε κάθε κρέμα, θα τη βάλετε σε βαθύ πιάτο και θα ρίξετε από πάνω ζάχαρη όση σας αρέσει (σε μερικούς δεν αρέσει καθόλου) ή σιρόπι τριαντάφυλλου. Μαζί με τη ζάχαρη θα προσθέσετε 1/2 ποτήρι παγωμένο νερό, λίγες σταγόνες ροδόσταμο ή τριαντάφυλλο (όχι και τα δυο) και, αν θέλετε, μερικά παγάκια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε