Μαρούλι κόκκινο με γκοργκοντζολα και μπέικον

Μαρούλι κόκκινο με γκοργκοντζολα και μπέικον Μαρούλι κόκκινο με γκοργκοντζολα και μπέικον
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • Ποικιλία από φρέσκα σαλατικά( μαρούλι κόκκινο, μαρούλι σγουρό, ρόκα, λολό ρόσο )250 gr περίπου
  • 100 γρ. γκοργκοντζόλα
  • 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 20 ml βαλσάμικο ξίδι(λευκό)
  • 60 ml  ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα σαλατικά και τα χοντροκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον, το  κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Όταν μαραθούν, σβήνουμε με το βαλσάμικο ξίδι και αφήνουμε για 2-3 λεπτά στη φωτιά. Βάζουμε τα σαλατικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με την γκοργκοντζόλα κομμένη σε μικρότερα κομμάτια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε