Μαριναρισμένος βακαλαος

Μαριναρισμένος βακαλαος Μαριναρισμένος βακαλαος
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4 φιλέτα βακαλάου καθαρισμένα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 λεμόνια
  • 1 ξεφλουδισμένη σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 6 κουταλιές βούτυρο
  • 5 ξεφλουδισμένα φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές μικρή κάπαρη

Εκτέλεση

Τρίβουμε το ψάρι με αλάτι και πιπέρι. Ξεφλουδίζουμε ένα λεμόνι, το στίβουμε και κόβουμε το υπόλοιπο σε λεπτές φέτες. Ανακατεύουμε το σκόρδο με το χυμό και τη φλούδα λεμονιού, το μαϊντανό και 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Περιχύνουμε το ψάρι και το τοποθετούμε σε σκεύος για ψήσιμο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο βούτυρο μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την κάπαρη. Βάζουμε τις φέτες λεμονιού στις κοτολέτες ψαριού και ρίχνουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο πάνω στις κοτολέτες. Αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες στο ψυγείο, χωρίς καπάκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε