4
			ΑΤΟΜΑ
		
		
			
			10'
			ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
		
		
			
			15'
			ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
		
		Συστατικά
Για γαρίδες, φιλέτα ψαριού, τόνο, ξιφία, σολομό
- 1 φλιτζάνι (60 ml) πιπέρι σετσουάν ή κόκκους μαύρου πιπεριού
 - 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
 - 1/3 φλιτζανιού (80 ml) χυμό λάιμ
 - 1 κουταλιά αλάτι
 - 1 κουταλάκι σησαμέλαιο
 - 1/4 φλιτζανιού (60 ml) φυστικέλαιο
 
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι τους κόκκους πιπεριού ανακατεύοντας και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Αλέθουμε ή λιώνουμε το μείγμα στο γουδί. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα σκεύος και προσθέτουμε το χυμό λάιμ, το αλάτι, το σησαμέλαιο το φυστικέλαιο και ανακατεύουμε. Μαρινάρουμε 1 κιλό φιλέτα ψαριού ή 1 κιλό ολόκληρες, ξεφλουδισμένες γαρίδες. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Αν χρησιμοποιήσουμε τόνο ή σολομό χρειαζόμαστε λιγότερη ώρα στο ψήσιμο.