Μαρινάδα για πέρκα με λάιμ και κόκκους πιπεριού

Μαρινάδα για πέρκα  με λάιμ και κόκκους πιπεριού Μαρινάδα για πέρκα  με λάιμ και κόκκους πιπεριού
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Για γαρίδες, φιλέτα ψαριού, τόνο, ξιφία, σολομό

  • 1 φλιτζάνι (60 ml) πιπέρι σετσουάν ή κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/3 φλιτζανιού (80 ml) χυμό λάιμ
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • 1 κουταλάκι σησαμέλαιο
  • 1/4 φλιτζανιού (60 ml) φυστικέλαιο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι τους κόκκους πιπεριού ανακατεύοντας και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Αλέθουμε ή λιώνουμε το μείγμα στο γουδί. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα σκεύος και προσθέτουμε το χυμό λάιμ, το αλάτι, τα σησαμέλαιο και το φυστικέλαιο και ανακατεύουμε. Μαρινάρουμε 1 κιλό φιλέτα ψαριού ή 1 κιλό ολόκληρες, ξεφλουδισμένες γαρίδες. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Αν χρησιμοποιήσουμε τόνο ή σολομό χρειαζόμαστε λιγότερη ώρα στο ψήσιμο.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε