Μαρινάδα για χοιρινό με πορτοκάλι και εστραγκόν

Μαρινάδα για χοιρινό με πορτοκάλι και εστραγκόν Μαρινάδα για χοιρινό με πορτοκάλι και εστραγκόν
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 3 πορτοκάλια, το χυμό και το ξύσμα
  • 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 1/3 ξύδι με εστραγκόν
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι κόκκοι λευκού πιπεριού σπασμένοι
  • 1 κουταλάκι κόκκοι μαύρου πιπεριού σπασμένοι
  • 1 κουταλάκι αλάτι χοντρό
  • 1/2 φλιτζάνι φυστικέλαιο

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού να σιγοβράσουν και ανακατεύουμε μαζί με τη μαρμελάδα. Μόλις λιώσει η μαρμελάδα, τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε στο μπλέντερ ρίχνοντας σιγά σιγά το λάδι. Μαρινάρουμε χοιρινά παϊδάκια και μπριζόλες για 4-6 ώρες, στήθος και φτερούγες κοτόπουλου για 3-4 ώρες και ολόκληρο κοτόπουλο για 6-8 ώρες.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε