4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Λευκάδα
Συστατικά
- 1 κιλο μαρίδες
- 8 μέτρια κρεμμύδια σε ψιλές φέτες
- 2 πρέζες ρίγανη
- 120ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια χωρίς να πάρουν χρώμα και μόλις μαραθούν σκεπάζουμε τον πάτο του ταψιού με τα μισά κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε και αραδιάζουμε τις μαρίδες πάνω από τα κρεμμύδια. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σκεπάζουμε όλες τις μαρίδες με τα υπόλοιπα κρεμμύδια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά.