Μαρέγκες φουντουκιού με νεκταρίνια

Μαρέγκες φουντουκιού  με νεκταρίνια Μαρέγκες φουντουκιού  με νεκταρίνια
1 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 3 ασπράδια
  • 175 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 50 γρ. φουντούκια κομμένα και καβουρντισμένα
  • 300 ml πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 60 ml γλυκό κρασί
  • 2 νεκταρίνια χωρίς το κουκούτσι και κομμένα σε φέτες

Για το γαρνίρισμα:

  • φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς Κελσίου και στρώνουμε δύο μεγάλα ταψιά με χαρτί ζαχαροπλαστικής. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα, προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, 1 κουταλιά τη φορά, και συνεχίζουμε το χτύπημα ώστε να γίνει σφιχτή και γυαλιστερή. Προσθέτουμε στη μαρέγκα τα 2/3 από τα κομμένα και καβουρντισμένα φουντούκια, ανακατεύουμε και τοποθετούμε 5 μεγάλες κουταλιές από τη μαρέγκα, σε οβάλ σχήμα, στην κάθε λαμαρίνα. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια πέντε από τις μαρέγκες και πλαταίνουμε την επιφάνεια στις υπόλοιπες πέντε. Ψήνουμε για 1 -1 1/4 ώρες ώσπου να γίνουν στεγνές και τραγανές. Τις ξεκολλάμε από το χαρτί και τις μεταφέρουμε προσεκτικά σε σχάρα για να κρυώσουν. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το γλυκό κρασί ώσπου το μείγμα να πήξει και βάζουμε μια ποσότητα από την κρέμα σε κάθε σκέτη μαρέγκα. Τη γαρνίρουμε με λίγες φέτες νεκταρίνια. Τις σερβίρουμε σε μια πιατέλα, μαζί με τις μαρέγκες με τα φουντούκια,  και τις διακοσμούμε με φυλλαράκια δυόσμου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε