Μανιτάρια αρναθκιές γιαχνί

Μανιτάρια αρναθκιές γιαχνί Μανιτάρια αρναθκιές γιαχνί
4 ΑΤΟΜΑ
15' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Τήνος

Συστατικά

  • 800 γρ. αρναθκιές (μανιτάρια του βουνού)
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • σκόρδο πολτοποιημένο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 60 γρ. ντομάτα πελτέ ή 400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 15 γρ.  ζάχαρη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. πιπέρι
  • 2 γρ. θυμάρι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα μανιτάρια να φύγει το χώμα. Τα στύβουμε καλά να φύγει το νερό τους. Μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε τα μανιτάρια να αχνιστούν, τα σκεπάζουμε με καπάκι και τα αφήνουμε μέχρι να απορροφήσουν το υγρό τους. Τα σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε την ανάλογη ντομάτα, λίγη ζάχαρη, αλατοπίπερο, θυμάρι και τα αφήνουμε να σιγο-βράσουν μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε