Μαμούλια

Μαμούλια Μαμούλια
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Χίος

Συστατικά

Για τη ζύμη:

  • 640 γρ. βούτυρο
  • 320 γρ. ζάχαρη
  • 320 ml γάλα
  • 1.500-1.600 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 150 ml κονιάκ

Για τη γέμιση:

  • 1.200 γρ. αμύγδαλα ή καρύδια
  • 320 γρ. ζάχαρη
  • λίγο ανθόνερο
  • λίγη κανέλα

Για τη διακόσμηση:

  • ανθόνερο
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Λιώνετε σε κατσαρολάκι το βούτυρο με τη ζάχαρη και το γάλα ανακατεύοντας πάνω στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Το αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το αλεύρι μέχρι να γίνει ζύμη που να πλάθεται. Το αφήνετε να κρυώσει και τότε ρίχνετε τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ και ζυμώνετε να ενσωματωθεί στη ζύμη.

Έχετε στο μεταξύ ανακατέψει τα αμύγδαλα κοπανισμένα με τη ζάχαρη, την κανελίτσα, και τα βρέχετε με λίγο ανθόνερο για να ενωθούν.

Παίρνετε λίγη ζύμη, περίπου όσο ένα καρύδι, τη βάζετε στη χούφτα σας και κάνετε στο κέντρο της βαθουλή λακκούβα, βάζετε μέσα ένα κουταλάκι καλά γεμάτο από τη γέμιση και κλείνετε τη ζύμη με τα δάχτυλα. Τα πλάθετε σαν αχλαδάκια ή στρογγυλά και αραδιάζετε τα μαμούλια σε ταψί στρωμένο με βουτυρωμένο λαδόχαρτο.

Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 200° C μέχρι να ροδίσουν και να είναι τραγανά.

Όταν είναι ακόμα ζεοτούτσικα, τα βουτάτε σε ανθόνερο και αμέσως μετά στη ζάχαρη άχνη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε