Μακαρόνια ογκρατέν

Μακαρόνια ογκρατέν Μακαρόνια ογκρατέν
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/2 κιλό μακαρόνια
  • 250 γρ. τυρί τριμμένο
  • 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
  • 1 δόση μπεσαμέλ
  • αλάτι
  • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια  και τα περιχύνουμε με το μισό βούτυρο. Ανακατεύουμε τα αυγά με τα μακαρόνια και τα πασπαλίζουμε με το μισό τυρί. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με τυρί, μετά στρώνουμε μακαρόνια, πασπαλίστε με τυρί και επαναλβάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Επάνω στη τελευταία στρώση μπεσαμέλ πασπαλίζουμε τυρί, φρυγανιά και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε στους 200°C για μισή ώρα περίπου και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε