Μακαρόνια με φύλλο και κιμά

Μακαρόνια με φύλλο και κιμά Μακαρόνια με φύλλο και κιμά
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/2 κιλό μακαρόνια Νο3
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ. αρακά
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό
  • βούτυρο

Για τον κιμά:

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • ελαιόλαδο
  • νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο, τον κιμά, το καρότο, τον αρακά, το σέλινο, αλάτι, πιπέρι, νερό και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε. Τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το τυρί, τον κιμά και τον άνηθο και ανακατεύουμε. Στρώνουμε το φύλλο σε ταψί, ρίχνουμε τα μακαρόνια προσθέτοντας μία κουταλιά λιωμένο βούτυρο και τα τυλίγουμε σε ρολό κλείνοντας τις άκρες του. Αλείφουμε το ρολό με αυγό και λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε στους 200°C. Κόβουμε το ρολό σε φέτες και σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε