Μαγιονέζα

Μαγιονέζα Μαγιονέζα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 2 κουταλάκι ξίδι
  • λίγο λευκό πιπέρι
  • 150 γρ. λάδι
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε την μουστάρδα, την ζάχαρη, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το ξίδι, τους κρόκους και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το λάδι, στην αρχή σταγόνα-σταγόνα και δουλεύοντας το μείγμα συνέχεια. Όταν η μαγιονέζα αρχίζει να πήζει, την αραιώνουμε με λίγο λεμόνι ανακατεύοντας. Προσθέτουμε εναλλάξ λάδι και λεμόνι, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε