Μαγειρίτσα χωριάτικη

Μαγειρίτσα χωριάτικη Μαγειρίτσα χωριάτικη
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Τήνος

Συστατικά

  • 1 αρνίσιο κεφαλάκι με το λαιμό του
  • αρνίσια ποδαράκια
  • αρνίσια εντεράκια ζεματισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 /2 κιλό συκωταριά ζεματισμένη και ψιλοκομμένη
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μαρούλι μικρό ψιλοκομμένο
  • λίγα φύλλα σέσκουλο ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 πατάτα ψιλοκομμένη
  • 3 ή 4 φύλλα σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • 1 λίτρο νερό
  • 2 αυγά
  • λεμόνι

Εκτέλεση

Βράζουμε το κεφαλάκι, το λαιμό και τα ποδαράκια, έως ότου μαλακώσουν και σουρώνουμε το ζουμί τους. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε όλα τα λαχανικά και προσθέτουμε το ζουμί. Έπειτα προσθέτουμε το κεφαλάκι, το λαιμό, τα ποδαράκια, τα συκωτάκια, τα εντεράκια, το νερό και τα αφήνουμε να μισοψηθούν. Κατόπιν ρίχνουμε και το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει. Τέλος φτιάχνουμε το αυγολέμονο και το προσθέτουμε λίγο-λίγο στη σούπα που βράζει, ανακατεύοντας. Αφού το ρίξουμε όλο, τότε το αποσύρουμε από τη φωτιά. Γίνεται νοστιμότατη και αποτελεί το παραδοσιακό φαγητό του Πάσχα, απαραίτητο για το λαμπριάτικο νυχτερινό τραπέζι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε