Λούζες τηνιακές

Λούζες τηνιακές Λούζες τηνιακές
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Τήνος

Συστατικά

Εκτέλεση

Από τη ράχη του χοίρου ξεχωρίζουμε τις λούζες. Τις παστώνουμε με μπόλικο χοντρό αλάτι και τις αφήνουμε τρεις ημέρες. Έπειτα τις βάζουμε μέσα σε κόκκινο κρασί. Μετά πάροδο μιας ημέρας, βγάζουμε τις λούζες από το κρασί και τους ρίχνουμε μπαχαρικά, μάραθο, πιπέρι, ολόκληρα μπαχάρια. Τις περνάμε μέσα σε φαρδύ χοιρινό έντερο, καλά καθαρισμένο. Τις τυλίγουμε σφικτά μία-μία σε πετσέτες για να πάρουν ωραία φόρμα και τις αφήνουμε δύο ημέρες. Κατόπιν τις καπνίζουμε για τέσσερις ώρες με τσάμπουρα ή ξύλα. Αφού καπνιστούν, τις κρεμάμε στον αέρα επί ενάμιση με δύο μήνες. Για τα στενά κομμάτια της λούζας, ο χρόνος παραμονής τους στον αέρα είναι λιγότερος, περίπου είκοσι ημέρες.

Διατηρούνται σε δροσερό, καλά αεριζόμενο χώρο για ένα χρόνο. Αν οι λούζες παρουσιάσουν υγρασία εξωτερικά, τις πλένουμε με ένα καθαρό πανί, βουτηγμένο σε κόκκινο κρασί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε