Λουζα

Λουζα Λουζα
1 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • Το κόντρα φιλέτο του χοίρου
  • 1 αιματιά (ένα κομμάτι από το παχύ έντερο)
  • πιπέρι σε κόκκους
  • μπαχάρι σε κόκκους
  • ξυλάκια κανέλας ψιλοκομμένα
  • γαρύφαλλα ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά αλάτι

Εκτέλεση

Παίρνουμε μια αιματιά (ήδη έχουμε πλύνει τα έντερα, τα έχουμε γυρίσει ανάποδα, τα έχουμε τρίψει με λεμόνι και αλάτι και τα έχουμε ξεπλύνει, με τόσο μήκος όσο και το κρέας και βλέπουμε αν μπορεί να το χωρέσει σε πλάτος. Εάν όχι, κόβουμε το κρέας τόσο ώστε να μπαίνει ακριβώς μέσα στο έντερο. Αποβραδίς πλένουμε το κόντρα φιλέτο, το αλατίζουμε καλά και το αφήνουμε σκεπασμένο να τραβήξει. Την επομένη το ξεπλένουμε και με ένα μυτερό μαχαίρι μπήγουμε σε αυτό τα μπαχαρικά, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και τους κόκκους από το πιπέρι και το μπαχάρι. Αλατίζουμε ελαφρά, εξωτερικά. Δένουμε την αιματιά στη μία άκρη της και τη γυρίζουμε, τη μέσα-έξω, για να μη φαίνεται ο κόμπος. Βάζουμε το κόντρα φιλέτο μέσα στην αιματιά, δένουμε την άλλη άκρη της και την τρυπάμε σε ένα σημείο με μια βελόνα, για να φύγει ο αέρας που τυχόν υπάρχει μέσα. Βουτάμε τη λούζα στην άρμη και βάζουμε στις άκρες της πιπέρι. Την κρεμάμε σε σκιερό και ευάερο μέρος για να στεγνώσει και να ωριμάσει. Είναι έτοιμη μετά από 40 ημέρες και τρώγεται ωμή, αφού αφαιρέσουμε το εξωτερικό της περίβλημα. Εάν πρόκειται να την ψήσουμε στα κάρβουνα ή να την τηγανίσουμε, μπορούμε να την κόψουμε και μετά από 20 ημέρες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε