Λούτσος με σάλτσα λευκούκρασιού

Λούτσος με σάλτσα λευκούκρασιού Λούτσος με σάλτσα λευκούκρασιού
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 λούτσος ολόκληρος περίπου 2 κιλά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κρόκοι αυγών χτυπημένοι
  • 1/4 φλιτζανιού και 4 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά κάπαρη
  • 1 λεμόνι σε φέτες
  • 4 κουταλιές αλεύρι
  • ψίχα ψωμιού
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το ψάρι σε κομμάτια και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Σοτάρουμε στο 1/4 του φλιτζανιού βούτυρο το κρεμμύδι με τον μαϊντανό, το σέλερι και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί. Περιχύνουμε το ψάρι με το μείγμα, πασπαλίζουμε με ψίχα ψωμιού και απλώνουμε από πάνω τις φέτες λεμονιού. Ψήνουμε το ψάρι στο φούρνο στους 180˚C για 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσει. Λιώνουμε τις 4 κουταλιές βούτυρο, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το ζωμό του ψαριού που έβγαλε κατά το ψήσιμο. Βράζουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε την κάπαρη και τραβάμε τη σάλτσα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά μέχρι η σάλτσα να πήξει. Σερβίρουμε το ψάρι με τη σάλτσα.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε