Λουκουμάδες

Λουκουμάδες Λουκουμάδες
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 750 γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ. σούπας μαγιά μπύρας
  • λίγο χλιαρό νερό
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • λάδι για τηγάνισμα

Για το σιρόπι:

  • 350 γρ. μέλι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. νερό Κανέλα

Εκτέλεση

Κοσκινίστε το αλεύρι, ανακατέψτε το με το αλάτι.Βάλτε το σε ένα μεγάλο μπολ, κάντε στο κέντρο μία λακκουβίτσα και ρίξτε τη μαγιά, διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό. Ανακατέψτε ελαφρά, ρίξτε λίγο ακόμα χλιαρό νερό, ώστε να γίνει ένας χυλός μέτριος.Χτυπήστε πολύ καλά το μίγμα με το σύρμα των αυγών, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά. Βάλτε το σε ζεστό μέρος και αφήστε το να φουσκώσει, να διπλασιαστεί περίπου σε όγκο (όταν η ζύμη κάνει φούσκες, σημαίνει ότι είναι έτοιμη).Βάλτε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι να ζεσταθεί και μόλις κάψει, πάρτε κουταλιές-κουταλιές από το μίγμα (με ένα βρεγμένο κουτάλι) ή το ειδικό εργαλείο και ρίξτε το στο τηγάνι.Όταν φουσκώσουν οι λουκουμάδες και ψηθούν, βάλτε τους επάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Ετοιμάστε το σιρόπι, βάζοντας όλα τα υλικά να βράσουν μαζί για 5 λεπτά.

Σερβίρετε τους λουκουμάδες ζεστούς με σιρόπι και κανέλα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε