Λουκάνικο

Λουκάνικο Λουκάνικο
12 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Αγρίνιο

Συστατικά

  • 3 κιλά χοιρινό ψαχνό
  • 750 γρ. χοιρινό λίπος

τα παραπάνω υλικά πρέπει να είναι αλεσμένα

  • 3 κουταλιές αλάτι
  • 1 1/2 μαύρο πιπέρι
  • 3 χούφτες φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • έντερα

Εκτέλεση

Από το σπιτικό γουρούνι των Χριστουγέννων και εδώ ένα μέρος γίνεται λουκάνικα. Συνήθως χρησιμοποιούν έντερα «γιδερά», δηλαδή από κατσίκα, τράγο, βετούλι μεγάλο. Τα πλένουν καλά και τα κρεμούν να στεγνώσουν. Έπειτα τα γεμίζουν με αλεσμένο χοιρινό κρέας με λίγο λίπος κι αυτό αλεσμένο, αλατοπίπερο και μπόλικο δυόσμο.

Τα λουκάνικα, όταν γεμίσουν και δεθούν, κρεμιούνται στο κατώι σε μέρος δροσερό που αερίζεται. Τρώγονται ψητά ή τηγανητά, σκέτα ή με αυγά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε