5
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Νάουσα
Συστατικά
- έντερα
- 2 1/2 κιλά χοιρινό ψαχνό αλεσμένο
- 2 1/2 κιλά ψαχνό γίδας αλεσμένο
- 3 κιλά πράσα ψιλοκομμένα
- 5 κουταλιές αλάτι
- 3 κουταλιές πιπέρι
- 2 κουταλιές μπαχάρι
- 3 κουταλιές ρίγανη
Εκτέλεση
Ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά. Το πράσο το έχετε τσιγαρίσει με λίγο λάδι ή βούτυρο ή χοιρινό λίπος.
Γεμίζετε τα έντερα χωρίς να τα δένετε· τα αφήνετε ολόκληρα και αργότερα κόβετε όσο θέλετε κάθε φορά. Όταν γεμίσουν όλα τα έντερα, τα τρυπάτε εδώ κι εκεί με μια βελόνα και τα κρεμάτε σε μέρος χωρίς ήλιο που αερίζεται καλά.