Λουκάνικα με πράσο

Λουκάνικα με πράσο Λουκάνικα με πράσο
20 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 5 κιλά χοιρινό κιμά χοντροκομμένο 
  • 1 κιλό χοιρινό λίπος
  • χοιρινά έντερα
  • 2 κιλά πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • λίγο κύμινο
  • λίγο μπαχάρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε ελαφρώς τα πράσα. Προσθέτουμε στον κιμά τα μπαχαρικά, τις πιπεριές, το αλάτι και τον ανακατεύουμε καλά με τα πράσα. Πλένουμε σχολαστικά τα έντερα, τα στραγγίζουμε και δένουμε κόμπο στη μία τους άκρη. Στην ανοιχτή πλευρά τους προσαρμόζουμε ένα χωνί, τα γεμίζουμε με τον κιμά και τα δένουμε κόμπο. Στη συνέχεια τα δένουμε σε σχοινί και τα κρεμάμε να στεγνώσουν για περίπου 15 ημέρες, σε σκιερό, αεριζόμενο και χωρίς υγρασία χώρο, μακριά από σκόνες και έντομα. Η εξωτερική θερμοκρασία δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τους 7-8°C.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε