Λουφκιά με λάχανα

Λουφκιά με λάχανα Λουφκιά με λάχανα
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Κύπρος

Συστατικά

  • 1/2 κιλό Λουφκιά (Μαυρομάτικα ξερά φασόλια)
  • 1 κιλό λάχανα (σέσκουλα) κομμένα στα δυο
  • αλάτι
  • λεμόνι ή ξίδι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα λουφκιά και τα σουρώνουμε. Μετά τα βάζουμε σε μπόλικο νερό να βράσουν και όταν είναι μισοβρασμένα, προσθέτουμε τα σέσκουλα, αλάτι και αφήνουμε να βράσουν αλλά όχι να λιώσουν. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το φαγητόσε ενα πιάτο και το περιχύνουμε με λαδολέμονο ή λαδόξιδο. Το σερβίρουμε με τσακιστές ελιές και με μια φετούλα κυπριακή λούζα (αλλαντικό).

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε