Λίντζερ τάρτα σοκολάτας με ροδάκινα

Λίντζερ τάρτα σοκολάτας με ροδάκινα Λίντζερ τάρτα σοκολάτας με ροδάκινα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι ολόκληρα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές κακάο σκόνη
  • 1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 3-4 κουταλιές παγωμένο νερό
  • 1/2 φλιτζάνι μικρά κομματάκια σοκολάτας
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Για την παρασκευή της γέμισης με βερίκοκα:

  • 1 1/2 φλιτζάνι ξηρά βερίκοκα
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 3/4 φλιτζανιού νερό
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1/2 κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλου

Εκτέλεση

Για την γέμιση:

Σιγοβράζουμε σε μια κατσαρόλα τα βερίκοκα, τον χυμό πορτοκαλιού και το νερό ώσπου να απορροφηθεί το νερό, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε την γέμιση σε ενα μπολ, την αφήνουμε να κρυώσει και την τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για την ζύμη:

βουτυρώνουμε ελαφρώς μία φόρμα τάρτας 28 εκ. με κινητή βάση. Αλέθουμε στο μπλένερ τα αμύγδαλα με τη μισή ζάχαρη. Κοσκινίζουμε σε ενα μπολ το αλεύρι, το κακάο, την κανέλα, το αλάτι, ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο μπλέντερ το μείγμα του αλευριού, το ξύσμα, το βούτυρο και δουλεύουμε για 15-20 δευτερόλεπτα, ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέτουμε το παγωμένο νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να αρχίσει να γίνεται ζύμη. Αν η ζύμη είναι στεγνή, ρίχνουμε 1-2 κουταλιές ακόμα παγωμένο νερό, ώσπου. Την αναποδογυρίζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, την πλάθουμε λίγο και την μοιράζουμε στα δύο. Πιέζουμε με αλευρωμένα δάχτυλα τη μισή ζύμη να καλύψει τη βάση και τις πλευρές της φόρμας, τρυπάμε τη βάση με ενα πιρούνι και τοποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο για 20 λεπτά. Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα πλαστικής μεμβράνης ή λαδόχαρτου σε δίσκο 28 εκ. Μεταφέρουμε το δίσκο της ζύμης σε μια πιατέλα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, απλώνουμε την γέμιση στη βάση της φόρμας, πασπαλίζουμε με τα κομματάκια σοκολάτας και την αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το δίσκο της ζύμης σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τον κόβουμε σε λωρίδες πλάτους 1,25 εκ. Αφήνουμε τις λωρίδες να μαλακώσουν για να μπορούμε να τις δουλέψουμε ευκολότερα. Τοποθετούμε τις μισές λωρίδες ζύμης πάνω από τη γέμιση, σε μικρά διαστήματα και τις υπόλοιπες λωρίδες από πάνω διαγωνίως. Τις πιέζουμε προς τα κάτω για να φαίνεται καλύτερο το σχέδιο του καφασωτού, προσέχοντας να κολλήσουν σας άκρες της τάρτας και κόβουμε τις άκρες που προεξέχουν. Ψήνουμε για 35 λεπτά ώσπου να πάρουν χρώμα οι λωρίδες και να φουσκώσει η ζύμη. Την αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα, την βάζουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη τις επάνω λωρίδες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε