2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 240 γρ. καπνιστή γαλοπούλα κομμένο μπαστουνάκια
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 100 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
- 360 γρ. ντοματίνια Σαντορίνης κομμένα στη μέση
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 1 πρέζα ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι λευκό
- 120 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν ελαφρώς χωρίς να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το πράσο μέχρι να μαραθεί και αυτό ελαφρώς, τη γαλοπούλα και τα ντοματίνια. Ρίχνουμε λίγο νερό από αυτό που βράσαμε το λιγκουίνι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το λιγκουίνι που τις έχουμε βράσει για περίπου τρία λεπτά και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους. Σερβίρουμε με κεφαλοτύρι τριμμένο.