Le gateau a la broche-Γλυκό της σούβλας

Le gateau a la broche-Γλυκό της σούβλας Le gateau a la broche-Γλυκό της σούβλας
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 500 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 10 αυγά
  • 70 γρ. αμύγδαλο σκόνη καβουρδισμένο
  • 1 κλωναράκι βανίλιας
  • 50 γρ. ρούμι

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά για να λιώσει. Σε άλλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε το αλεύρι όλο μαζί και ανακατεύουμε γρήγορα με μια κουτάλα. Ρίχνουμε το ρούμι, τους σπόρους από το κλωναράκι της βανίλιας και την αμυγδαλόσκονη. Στο τέλος ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Φτιάχνουμε έναν κώνο από ξύλο και τον τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Τον στερεώνουμε σε μηχάνημα σούβλας που γυρίζει και, σε μικρή απόσταση, ανάβουμε μια πολύ δυνατή φωτιά. Με μια κουτάλα αλείφουμε όλη την επιφάνεια του κώνου με το μείγμα και γυρίζουμε τη σούβλα ώστε να ψηθεί το πρώτο στρώμα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία συνεχώς μέχρι να τελειώσει το υλικό μας, κάτω από τη σούβλα τοποθετούμε ένα μεγάλο σκεύος για να μαζέψουμε το υλικό που κυλάει από τη σούβλα. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε τη σούβλα και κόβουμε το γλυκό σε λεπτές ροδέλες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε