Λαζάνια με σπανάκι

Λαζάνια με σπανάκι Λαζάνια με σπανάκι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 500 γρ. μακαρόνια λαζάνια
  • 150 γρ. τυρί τριμμένο
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 250 γρ. φέτα σκληρή σε κομματάκια
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. γάλα
  • 1 δόση μπεσαμέλ ελαφριά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεματίζουμε το σπανάκι για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει, το στραγγίζουμε καλά και το ψιλοκόβουμε.
  2. Τοποθετουμε το σπανάκι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη φέτα, τα αυγά, το γάλα, τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά.
  3. Περιχύνουμε με  βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά. 
  4. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. 
  5. Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό και μόλις μισοβράσουν, τα στραγγίζουμε, τα πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και τα διατηρούμε ζεστά. 
  6. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε τα μισά λαζάνια, το μισό σπανάκι, μετά τα άλλα μισά λαζάνια και τέλος το υπόλοιπο σπανάκι. 
  7. Τα περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ, τα πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και ψήνουμε στους 180°C για 3/4-1 ώρα περίπου. 
  8. Σερβίρεται ζεστό, αφού το αφήσουμε εκτός φούρνου για ένα τέταρτο της ώρας περίπου.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε