Λαζάνια με μελιτζάνα

Λαζάνια με μελιτζάνα Λαζάνια με μελιτζάνα
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/2 κιλό  λαζάνια
  • 1 κονσερβα ντοματακι κον-κασε
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 3 κουταλάκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κιλά μελιτζάνες στρογγυλές, καθαρισμένες, κομμένες σε φέτες
  • 500 γρ. φέτα σκληρή τριμμένη
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξυδι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε νερό με αλάτι και ξύδι και τις αφήνουμε για 1 ώρα. Τις σκουπίζουμε και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο . Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τις ντομάτες και λίγγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν, μέχρι να γίνουν μια πηχτή σάλτσα. Μόλις είναι έτοιμη, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό. Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε λάδι για να μην κολλήσουν. Σε ενα πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε μια στρώση μελιτζάνες ,από πάνω ρίχνουμε τριμμένη φέτα, περιχύνουμε με σάλτσα και βάζουμε μια στρώση λαζάνια. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασί με την ίδια σειρά, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και να καταλήγουμε σε μια στρώση λαζάνια. Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και περιχύνουμε από πάνω. Ψήνουμε στους 200° C για 3/4 της ώρας. Σερβίρεται ζεστό αφού όμως το αφήσουμε να σταθεί για 10 λεπτά έξω από το φούρνο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε