Λαζάνια με κολοκύθα

Λαζάνια με κολοκύθα Λαζάνια με κολοκύθα
3 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 500 γρ. λαζάνια
  • 1 κιλό κολοκύθα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό γλυκό κρασί
  • 2 φλιτζάνια μπεσαμέλ (βλ. σάλτσα μπεσαμέλ πηχτή)
  • 200 γρ. μοτσαρέλα σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • λίγο φασκόμηλο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε την κολοκύθα σε αλατισμένο νερό, τη στραγγίζουμε, κρατάμε το νερό της και την ξεφλουδίζουμε. Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό με λίγο λάδι και τα στραγγίζουμε. Σοτάρουμε ελαφρώς στο βούτυρο και σε λίγο λάδι το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κρασί. Τρίβουμε την κολοκύθα και την ζεσταίνουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο από το νερό της. Προσθέτουμε τη μπεσαμέλ, τη μοτσαρέλα, λίγο φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί τα λαζάνια, από πάνω το μείγμα με την κολοκύθα και λίγη παρμεζάνα. Συνεχίζουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και τελευταία στρώση να υπάρχει μείγμα με κολοκύθα. Προσθέτουμε λίγη παρμεζάνα από πάνω και ψήνουμε στους 200?C για 30 λεπτά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε