0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 150 γρ. ρύζι κίτρινο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια το χυμό
- 50 γρ. ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι μέχρι να αχνιστεί, χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το λάχανο και το αφήνουμε να μαραθεί και αυτό.Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι το λάχανο να είναι μισοβράσμένο. Ρίχνουμε στη συνέχεια το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, εαν χρειάζεται λίγο νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά περίπου ανακατέυοντας κάπου κάπου. Σβήνουμε με το λεμόνι και το αφήνουμε να τραβίξει τα υγρά του και σερβίρουμε.