Λαχανοντολμάδες με κρέμα αυγολέμονο

Λαχανοντολμάδες με κρέμα αυγολέμονο Λαχανοντολμάδες με κρέμα αυγολέμονο
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Για τους ντολμάδες:

  • 1 μεγάλο λάχανο
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 κιλό κιμά χοιρινό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για την κρέμα:

  • 4-5 κουταλιές βούτυρο
  • 4-5 κουταλιές αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1 λεμόνι, το χυμό

 

 

 

Εκτέλεση

Ζεματίζουμε το λάχανο και με ένα μυτερό μαχαίρι αφαιρούμε το κοτσάνι,"σκάβοντας" λίγο το λάχανο, ώστε να μπορούν να ξεκολλάνε τα φύλλα. Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ρύζι, το μαϊντανό, τον άνηθο, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό και το λάδι. Παίρνουμε ένα ένα φύλλο από το λάχανο κόβοντας το κοτσάνι του, τοποθετούμε επάνω λίγη γέμιση κιμά, κλείνουμε τις δύο άκρες και τυλίγουμε το φύλλο ρολό. Σε πλατιά κατσαρόλα στρώνουμε στη βάση ένα μεγάλο φύλλο λάχανο και τοποθετούμε τους ντολμάδες τον ένα δίπλα στον άλλο. Προσθέτουμε λίγο νερό και 1/2 φλιτζάνι λάδι, τους σκεπάζουμε με ένα μεγάλο πιάτο, προσθέτουμε νερό μέχρι το πιάτο και τους βράζουμε για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά.

Για την κρέμα αυγολέμονο:

Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε σιγά-σιγά 1 περίπου κούπα από το ζουμί του φαγητού. Σε κατσαρολάκι καίμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην σβολιάσει. Μόλις πάρει το αλεύρι ένα χρυσαφί χρώμα, ρίχνουμε το ζουμί με το αυγολέμονο και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη σάλτσα. Τοποθετούμε τους ντολμάδες σε πιάτα και τους περιχύνουμε με την κρέμα αυγολέμονο. Σερβίρουμε τους ντολμάδες ζεστούς.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε