2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι μαύρο ρύζι
- 3 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 2 καρότα σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 πρέζα κύμινο
- 1 κουταλιά τσίλι σε σκόνη
- 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 400 γρ. καλαμπόκι
- 400 γρ. μαύρα φασόλια βρασμένα ή αν είναι κονσέρβα ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 2 φλιτζάνια φρέσκα κουκιά αποφλοιωμένα ή αποξηραμένα, βρασμένα
- 1/4 φλιτζανιού φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 100ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι. Σοτάρουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο και το τσίλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό και το καλαμπόκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 περίπου λεπτά. Ρίχνουμε τα φασόλια, τα κουκιά, τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε τα λαχανικά πάνω στο ρύζι και περιχύνουμε ένα κουταλάκι κρέμα γάλακτος σε κάθε μερίδα.