Λαλαγγίτες

Λαλαγγίτες Λαλαγγίτες
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Έβρος

Συστατικά

  • 2 κιλά αλεύρι
  • μαγιά (ή προζύμη)
  • αλάτι μια τσιμπιά
  • νερό (οσο πάρει)

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε χλιαρό νερό τη μαγιά ρίχνουμε το αλάτι, το νερό και το αλευρι τόσο ώστε να γίνει ένας χυλός. Χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ έως ότου βγάλει φουσκάλες. Ρίχνουμε νερό, χτυπάμε και ξαναρίχνουμε νερό. Το αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος αρκετή ώρα για να φουσκώσει. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι  και το αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Με μια βαθιά κουτάλα παίρνουμε το χυλό, τον ρίχνουμε με προσοχή στο τηγάνι και το απλώνουμε με τη βοήθεια της κουτάλας και τηγανίζουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε