Λαγός σαλμι

Λαγός σαλμι Λαγός σαλμι
10 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 λαγός (2-2,5 κιλά) σε μερίδες
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου
  • 2-3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σέλινο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο καρότο
  • λίγο δεντρολίβανο
  • 100 γρ. κόκκινο ξίδι
  • 100 γρ. κόκκινο κρασί
  • 2-3 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • λίγο αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας, το τοποθετούμε σε μία λεκάνη με νερό και ξίδι, σε ίση αναλογία, ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης, μερικές σκελίδες σκόρδου και το αφήνουμε όλη τη νύχτα. Την επομένη το στραγγίζουμε  και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε στο τηγάνι το μισό λάδι και τηγανίζουμε τα κομμάτια του λαγού, αφού τα αλευρώσουμε ελαφρά. Τοποθετούμε το λαγό σε μία άλλη κατσαρόλα, και ρίχνουμε στο λάδι του τηγανιού τα λαχανικά να μαραθούν λίγο. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα, επάνω στο λαγό, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε κρασί, τα φύλλα δάφνης, το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε