Λαγός με σάλτσα

Λαγός με σάλτσα Λαγός με σάλτσα
10 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 λαγός 2-2,5 κιλά σε μερίδες
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • ξίδι
  • 2-3 κουτ. σούπας μαργαρίνη
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 150 γρ. κρασί λευκό
  • 1-2 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 750 γρ. ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή 2 κουτιά ντοματάκια ολόκληρα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τον λαγό, τον τοποθετούμε σε μία λεκάνη με νερό και ξίδι, σε ίση αναλογία, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, μερικές σκελίδες σκόρδου και τον αφήνουμε όλη νύχτα. Την επομένη τον στραγγίζουμε και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμε τα κομμάτια του λαγού. Προσθέτουμε μερικές σκελίδες σκόρδου, σβήνουμε με κρασί, ρίχνουμε  τις ντομάτες και μόλις πάρουν μερικές βράσεις, τοποθετούμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με το λαγό. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε