0
			ΑΤΟΜΑ
		
		
			
			00'
			ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
		
		
			
			00'
			ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
		
		Συστατικά
- 1 λάχανο
 - 700 γρ. χοιρινό κιμά
 - 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
 - 200 γρ. ρύζι
 - 240 γρ. λάδι
 - λίγο βούτυρο
 - 1 λεμόνι
 - πιπέρι μαύρο
 - μαϊντανός
 - δυόσμος
 - αλάτι
 
Εκτέλεση
- Βράζουμε το λάχανο μέχρι να μαλακώσει.
 - Αναμιγνύουμε τον κιμά με το πιπέρι, το αλάτι, το μαίντανό, το κρεμμύδι και το δυόσμο.
 - Προσθέτουμε το λάδι και το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
 - Βάζουμε σε κάθε φύλλο του λάχανου μια κουταλιά γέμιση και το τυλίγουμε σφιχτά.
 - Τοποθετούμε τα γιαπράκια σε κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο.
 - Ρίχνουμε το αλάτι, δυο κομμάτια βούτυρο και νερό ίσα να τα σκεπάζει.
 - Τοποθετούμε πάνω τους ένα πιάτο για να μην ανοίξουν και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά περίπου.
 
Τα σερβίρουμε με αυγολέμονο ή γιαούρτι