2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 500 γρ λαχανάκια Βρυξελλών
- 100 γρ μπέικον καπνιστό ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη ζουλιέν
- 50 γρ βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
- 1/2 λεμόνι το χυμό
- 2 κλωνάρια θυμάρι
- 1/6 μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι λευκό
Εκτέλεση
Βράζουμε τα λαχανάκια και τα στραγγίζουμε πολύ καλά. Σοτάρουμε τις πιπεριές στο τηγάνι με βούτυρο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.Προσθέτουμε το μπέικον, το σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα λαχανάκια,το αλάτι και το πιπέρι. Αφού τα αφήσουμε για 2-3 λεπτά στο τηγάνι,προσθέτουμε το θυμάρι και το λεμόνι, τα σερβίρουμε πασπαλίζοντάς τα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.