Λαχανάκια με κολοκύθι άνηθο καρότα

0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 μεγάλο πράσινο, αφράτο λάχανο
  • 3-4 τριμμένα κολοκυθάκια
  • 3-4 τριμμένα καρότα
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια ή 2 ξερά
  • 2 φλυτζάνια άσπρο ρύζι ενα ματσάκι άνηθο
  • 1 φλυτζάνι δυόσμο
  • άλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • χυμό δύο λεμονιών

Εκτέλεση

Με ενα μαχαίρι αφαιρούμε τήν καρδιά απ' τό λάχανο σχηματίζοντας κώνο και τό βάζουμε σέ κατσαρόλα νά βράσει μέχρι νά μαλακώσουν λίγο τά φύλλα. Μόλις κρυώσουν τά κόβουμε σέ κομμάτια γιά νά είναι έτοιμα γιά τύλιγμα. Αφήνουμε τά κολοκύθια αρκετή ώρα σέ τρυπητό γιά νά φύγουν τά υγρά τους. Σέ μία λεκάνη ετοιμάζουμε τή γέμιση: ανακατεύουμε όλα τά υλικά μαζί και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Τυλίγουμε τά λαχανάκια και τά βάζουμε σέ κατσαρόλα σκεπασμένα μέ πυρίμαχο πιάτο γιά νά μήν πηδάνε στο βράσιμο. Ρίχνουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι. Στο τέλος, όταν θά κοντεύουν νά βράσουν ρίχνουμε τό χυμό τών λεμονιών. Βράζουμε σέ χαμηλή φωτιά σαράντα πέντε λεπτά περίπου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε